torstai 17. lokakuuta 2013

Syksytunnelmia ja amigurumeja

Vaikka tänään on täällä Pohjoisessa moni kylä saanut jo lumen peitokseen, meikäläinen palaa vielä värikkään syksyn tunnelmiin parin kuvan muodossa. Näistä kuvista taitaa olla vasta pari viikkoa aikaa, mutta jo nyt tuntuu tämä väriloiste vaihtuneen pelkkään ruskeaan... No, sitä valkoista peitettä odotellessa:





...Ja sitten vähän talvisempiin tunnelmiin. Käsityörintamalla on tapahtunut taas tämmösiä pikkujuttuja, kuten nämä jouluiset enkelikoristeet. Itse en tämmöisistä perinteisistä koristeista niin hirveästi perusta, mutta nämä tulevatkin ilmeisesti myyntipuolelle (joko ihan vain koristeeksi tai myytäväksi asti). Näiden teko on yllättävän helppoa, vaikka ensin jotenkin ajattelin että näiden väkerrys tulee olemaan tosi hidasta ja hankalaa.


Ja vielä lähikuvaa:


Pitänee vielä tärkätä nuo, tai keksiä jotain muuta millä saisi tuon helman pysymään paremmin muodossaan. Tuo kultainen lanka oli mukava lisä, ja miksei voisi käyttää hopeaakin! Ohje on jostain Suuren Käsityön joulunumerosta.

Myös pari amigurumityyppistä pehmojuttuakin tuli tehtyä viime viikolla. Tein niihin vielä tuollaiset renksut joten nuo voisivat olla vaikka kivoja reppukoristeita tms :) Miksei avaimenperänäkin menisi, jos tykkää tuommoisista isommista!


Etenkin tuo leivos oli mielestäni aivan ihana, taidan tehdä itsellenikin tuommoisen :) Nuo kaikki on virkattu Novitan Minikeristä, paketti näkyykin tuolla taustalla kaiken muun töryn seassa... :P Ohjeet kaikkiin on vedetty ihan vain hatusta, otin vain käteeni koukun ja langan ja tein mitä sattui ekana tulemaan mieleen. Noinhan usein ne parhaat ideat syntyvät!

En malta odottaa, että ensilumi sataisi tännekin. Talvi on ehdottomasti meikäläisen juttu, vaikka tokihan kesäkin on ihana. Talvessa ainoa huono puoli on jää - muuten kaikki se lumi, pakkanen, jouluvalot ja pimeät päivät ovat minusta ihan parasta :P

Ääh, juuri muistin että kamerassa olisi ollut kuvia syksyisestä ovikranssista jonka tekaisin pari viikkoa sitten... No, taidan laittaa siitä kuvia ensi kerralla :) Taitaa olla jo lumet maassa seuraavan kerran blogatessani, mutta ei se ole niin justiinsa, eihän? :D

-S.