lauantai 28. syyskuuta 2013

Varaslähtö jouluun (ja vaatetta Baby Bornille)

Käyn nykyään parina päivänä viikossa paikallisella käsityöpajalla "töissä", joten käsitöitä tulee tehtyä nyt paljon reippaammin kuin aikaisemmin. Töissä -sana on hipsuissa lähinnä siksi, koska minun on hankala ajatella sitä varsinaisena työntekona, kun saa istuskella kahvikupposen vierellä ja virkata radiota kuunnellen... Mutta onhan siinä toisaalta työn makua, kun ajattelee että omat tuotokset tulevat myyntiin ja osa tehdään ihan tilauksestakin.

Kuitenkin, käsityöpajalaisten mukaan joulujuttuja kannattaa alkaa nyt jo väsäilemään, koska viime vuonna koko joulu oli muistettu vasta sitten, kun kauppoihin alkoi tulla joulukrääsät myyntiin. Parempi aloittaa siis hyvissä ajoin niin saa rauhassa tehdä :P Siispä virkkasin aikani kuluksi tällaisia kuusenkoristeita (kuvat edelleen kännykkälaatua):


En ole noita vielä tärkännyt, joten ovat vielä vähän kummallisen näköisiä... Muutenkin nuo mallit on omasta päästä heitettyjä, joten tuskin mikään noista on tismalleen samanlainen :D Mutta ovatpahan ainakin uniikkeja... :D

Sitten nukenvaatteita. Niillä on pajalla kova kysyntä, koska kaupassa ne maksavat ihan älyttömästi. Monet isät ja äidit tulevat lastensa kanssa katselemaan ja valitsemaan nukelle uusia asuja. Aika söpöä oikeastaan :)

Pajalla on ihka oikeita ammattiompelijoitakin töissä, ja he tekevät aivan ihania asuja! Oikein kateeksi käy, kun ovat niin taitavia :) Minä en ole enkä ole uskaltanut vielä edes yrittää, joten olen yrittänyt kantaa korteni kekoon virkkaamalla vaatteita... Tällaisia on tähän asti tullut värkättyä:




En osannut nukkeraukalle tehdä housuja, mutta pipo, takki ja tohvelit sentään onnistuivat :P Etenkin tossut ovat minusta hirmuisen söpöt, ja tuo takki onnistui ensimmäiseksi yrityksekseni ihan kivasti. Ja nuo napit ovat kuin pikku karkit :)

Tuo ihanan kirjava mutta samalla hempeä lanka oli jotain Cottonellaa, kuulemma lähemmäs parikymmentä vuotta vanhaa tavaraa! Yksi pajalainen nainen oli jostain lopettaneesta tehtaasta/kaupasta saanut pussillisen tuota lankaa joskus aikoinaan. Vuosikymmenet oli sitä säilönyt kaapeissaan kunnes toi sen sitten tuonne pajalle käytettäväksi. Ihastuin tuohon lankaan ihan täysin :P

Vielä lähikuva tossuista:


Tuon langan kanssa värkkääminen oli kyllä täydellistä väriterapiaa :) Vaikka itse en tykkää (tai uskalla) käyttää hirveästi eri värejä pukeutumisessa, tuommoiset pastellivärit ovat kyllä herkullisia :P

Nyt en keksi mitään muuta "käsityöasiallista" kirjoitettavaa tähän hätään. Ukkoni on juonut muutaman olusen ja luukuttaa tuttuun tapaansa 90-luvun kultaisia klassikoita.... Hurjaa perjantaimeininkiä siis :P Palailen taas bloggerin maailmaan jahka muistan ja kerkeän. Mukavaa viikonloppua kaikille!

-S.

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Pannulappuja, pannulappuja.....

Vaikka blogirintamalla on ollut hiljaista, käsityöpuolella on tullut jotain jopa tehtyäkin. Ja ihan valmiiksi asti! Mitäpäs muutakaan, kuin pannulappuja. Ne ovat aina tarpeellisia, ja helppojakin.

Pahoittelut kuvien laadusta - pikaisia räpsyjä puhelimella. Lisäsin tässä koneella tietty nuo "leimat" niihin, mutta muuten en jaksanut niitä alkaa muokkailemaan hienommiksi. Ja on minulla lisääkin kuvia valmistuneista töistä, mutta ne ovat kamerassa ja se niiden siirtäminenhän on niin kauhean vaikeaa.... Ei vaan ole saanut aikaiseksi ;)

Eikös ole aika ihanan romanttiset? :D Huomaa ettei ole tullut vietettyä hirveästi aikaa ompelukoneella... Jotenkin tuo pelkän SUORAN tikin tekeminen on meikäläiselle jo haaste!

Ja sitten vielä useampi virkattu pannulappu:





Noiden teko on kyllä tosi mukavaa, kun voi käyttää kaikenlaiset ylijäämänöttöset. Ja valmista tulee nopeaa, niin tämmöinenkin hätähousu saa ne valmiiksi. Taustapuolet tein noihin kaikkiin yksivärisiksi, näin ikään:


Tällaista tällä kertaa. Ensi postaus sisältänee ainakin nukenvaatteita, erityisesti Baby Bornille. Niin, ja jotain joulujuttujakin on jo tullut tehtyä, hyvissä ajoin :D Nättiä syksyä tasapuolisesti kaikille teille! <3

- S.