sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pikkuvirkkauksia...

Kun nyt ei ole tullut pitkään aikaan tehtyä mitään "järkevää", niin esitellääs nyt sitten näitä pikkuisia töherryksiä mitä nyt nurkissa lojuu vailla päämäärää :P Sitä aina televisiota katsellessa ottaa lankaa ja koukut sohvalle ja keksii jotain päästänsä, että on käsille jotain tekemistä... Mutta sitten miettii "mitä hittoa näistäkään edes tekee?" ja ne päätyvät sitten ajelehtimaan pitkin asuntoa :D


Olen tehnyt näitä pikkuisia kukkasia hirveästi, mutta mitä niistä voisi tehdä? :P Olen tärkännyt ne, joten ne ovat ihan kovia ja kiiltäviä... Paremman näköisiä oikeasti kuin tässä kuvassa. Olen ajatellut, voisiko niistä tehdä esim. kaulakorun tai jotain, mutta toistaiseksi koko homma on jäänyt vain mietintäasteelle.


Tämä liina on varmaan 5 vuotta vanha! Tein aikani kuluksi noita neliöitä, mutta ne jäi yhdistämättä kunnes tuossa viime vuoden puolella ne löysin ja yhdistelin toisiinsa... Ja virkkasin jonkinsortin reunukset. Pikkuinen ja loppujen lopuksi ihan kivannäköinen liina, mutta paikkaa sille ei koskaan löytynyt.


Tällaisia viisikulmaisia paloja on myös kertynyt useampia, kunnes tajusin että eihän näitä voi oikein mitenkään edes yhdistää toisiinsa... :D Vai voiko? No, nämä löytävät työnsä sinne hylättyjen käsitöiden laatikkoon joka vain täyttyy täyttymistään...

Nämä postaukset alkavat käydä yhä köyhemmiksi. :D Pakko kyllä huomenna mennä kaupan lankahyllyille ihastelemaan, ihastumaan ja etsimään inspiraatiota!!! Josko ostaisi vaikka jonkin käsityölehden? Ehdottaakin saa! Mikä olisi sellainen kiva, nätti puuha joka jopa meikäläiseltä onnistuisi?

-S.

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Tunnelmointia

Tämä (ja eilinen) on mennyt musiikin, ja eritoten Chris Martinin ja Coldplayn tahdissa. Kuten olen aikaisemminkin tainnut mainita, ihailen ja kunnioitan suuresti vahvaäänisiä laulajia, ja tämä ukko on ehdottomasti yksi heistä! Katsoin ja kuuntelin eilen Youtubesta yhden konserttitaltioinnin, ja laskelmieni mukaan tyypin ääni erehtyi nuotista KERRAN. Melkein parituntisen keikan aikana. Ei voi kuin huokaista :)

Koska minulla ei ole nyt mitään käsitöitä tai muutakaan esiteltävää, laitan vain pari videota edellämainitun bändin tuotannosta. En itseasiassa joskus edes pitänyt Coldplaystä, mutta kuultuani näitä livetaltiointeja mieleni muuttui! Oli aika vaikea valita vain 3 videota, mutta näihin tunnelmiin siis, morjens :P o/

Politik
(Halusin laittaa tästä keikasta ihan ekan piisin, mutta sitä ei näköjään ole yksittäisenä missään! Huimat viitisenkymmentä sekuntia pitää odotella että itse kipale alkaa... It's worth it ;P)

Paradise
(Tämä ei ole live, mutta ihana silti!)

Violet Hill
(Virallinen musavideo :P Tästäkin olisi niin monta hyvää liveversiota, etten osannut valita!)

-S.

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

"Jämäpiirakkaa"!

Tulipas tässä eräänä iltana taas into leipoa jotain, ja jääkaapin sisältöä katsellessani ajattelin tehdä jotain suolaista, mihin voisi laittaa vähän kaikkea mitä sattui löytymään... Jauhelihakastiketta oli jäänyt hirveä määrä eikä sitä raskinut poiskaan heittää! Joten laitoin taas huiput googlaustaitoni koetukselle ja etsiskelin inspiraatiota...

Törmäsin sitten Mau!kas ruokablogiin ja eritoten tähän piirakkaohjeeseen (jonka pohja on ilmeisesti myös Kotikokki.netissä eli täällä). Ohje kuulosti sen verran helpolta, että pakkohan sitä oli kokeilla! Ja tulos näytti tältä:


Okei, taas soi se sama vanha virsi joka menee näin: "piirakka jäi vähän raa'anlaiseksi koska olin hätähousu". Mutta asiaa ei kyllä syödessä huomannut, koska pohja ja täyte "sulautui" toisiinsa ja olivat kuin yhtä ihanaa, maukasta mössöä... :P

Täytteeseen laitoin siis kermaviiliä, jauhelihakastiketta, sipulia, tomaattia... Vähän kaikkea mitä nyt kaapista löytyi. Ja piirakka oli tosi hyvää! Hirrrrmuisen pippurista, mutta se ei meitä haitannut! Jämäpiirakka hävisi illassa parempiin suihin. Tätä täytyy tehdä ehdottomasti vielä lisää.

-S.

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Heijastimen uusi elämä

Noniin, sainpas vihdoin aikaiseksi tehdä käsilläni jotain, siivoamisen ja näppäimistön naputtelun lisäksi! Bongasin joskus aikoja sitten Täällä ollaan! -blogista niksin tuunata vanhoja heijastimia, ja kun näitä kierrätyskeskuksesta sitten löytyi 10 sentin kipalehintaan niin tulin ostaneeksi. Näistä tuli ihan kivoja, vaikka eivät tietty ole läheskään noin hienoja kuin linkin takana... :)


Ainoa miinus noissa heijastimissa on se, että niiden taustapuolella on ihan ilmanaikuisia, esim. Nordea -pankin ja Merikosken erityisoppilaitoksen logoja... :D Tulee niitäkin sitten samalla sponsoroitua... Ellei näitä kiinnitä sitten jotenkin niin etteivät pääse pyörähtämään nurin päin. Ja vasta nyt tuli mieleeni, että olisihan näitä voinut laittaa vaikka kaksi päällekkäin logopuolet vastakkain. Mikäli näitä heijastimia tulee vielä jossain vastaan, niin täytyy koittaa. :)

Noiden teko oli tosi helppoa, ei muuta kuin ensin neulalla ja langalla pistot heijastimesta läpi ja sitten virkkailemaan halutunlainen reuna. Hieno idea! Taas sitä miettii, miksei sitä itse ole tullut ajatelleeksi tätäkään?

-S.

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Jes, viikonlopusta selvittiin!

Koska tänään eletään aprillipäivää, olen ottanut tehtäväkseni olla uskomatta mitään tai ketään. Olen parhaani mukaan pyrkinyt välttelemään uutisia ja yleensäkin tiedotusvälineiden antia etten vain tule huijatuksi :P Ja toistaiseksi olen onnistunutkin välttämään jallitukset! Ukollani on yleensä ollut tapana viilata minua jollain tapaa linssiin, joten hieman kauhunsekaisin tuntein odotan, onko tänäänkin jotain luvassa...

Anoppiviikonlopustakin selvittiin, just ja just! Ihan hyvinhän se sitten loppujen lopuksi meni, ja sain siivouksetkin tehtyä ennen "kunniavieraiden" saapumista :P

Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, vaihdoin myös verhot keittiöön torstaina. Olin monet kerrat etsinyt kirppareilta jotain kivoja pääsiäisverhoja tuloksetta, mutta viimein sitten löysin niitä kierrätyskeskuksesta! Kolmet verhoparit, hintaa huimat 3€. Ei paha :) Yhdet verhot menivät keittiöön, toiset tytön huoneeseen ja kolmannet odottavat vielä paikkaansa.


Nuo heleän keltaiset verhot löysivät tiensä keittiöön, väri sopi hienosti pöytäliinaan joka oli myöskin kirppislöytö :) Anoppi toi keltaisia tulppaaneja mukanaan, ja nekin toivat vielä lisäpiristystä ja kevään tuntua!

Kuvassa näkyy osa "risuistani", joista suurin osa on muuten kuin ihmeen kaupalla selvinnyt talvesta hengissä. Tuossa näkyvät ainakin purppurajuoru, kirjorönsylilja, puukaktus ja raatokukka ja pieni palanen pikkuposliinikukkaa :) Pitäisi alkaa tehdä niitä mullanvaihtoja ja lannoituksia ja samalla voisi oikein kirjoittaa ylös, mitä kaikkia niitä vielä löytyykään! Ainakin ihmepensas ja kirjojuoru heittivät lusikan nurkkaan joulun jälkeen... Syynä on joko ikkunan välistä viheltänyt viima, tai sitten saan syyttää itseäni kun taisin hieman unohtaa kastelun :/

Mukavan keväistä viikkoa kaikille Teille bloggereille! :)

-S.