torstai 17. lokakuuta 2013

Syksytunnelmia ja amigurumeja

Vaikka tänään on täällä Pohjoisessa moni kylä saanut jo lumen peitokseen, meikäläinen palaa vielä värikkään syksyn tunnelmiin parin kuvan muodossa. Näistä kuvista taitaa olla vasta pari viikkoa aikaa, mutta jo nyt tuntuu tämä väriloiste vaihtuneen pelkkään ruskeaan... No, sitä valkoista peitettä odotellessa:





...Ja sitten vähän talvisempiin tunnelmiin. Käsityörintamalla on tapahtunut taas tämmösiä pikkujuttuja, kuten nämä jouluiset enkelikoristeet. Itse en tämmöisistä perinteisistä koristeista niin hirveästi perusta, mutta nämä tulevatkin ilmeisesti myyntipuolelle (joko ihan vain koristeeksi tai myytäväksi asti). Näiden teko on yllättävän helppoa, vaikka ensin jotenkin ajattelin että näiden väkerrys tulee olemaan tosi hidasta ja hankalaa.


Ja vielä lähikuvaa:


Pitänee vielä tärkätä nuo, tai keksiä jotain muuta millä saisi tuon helman pysymään paremmin muodossaan. Tuo kultainen lanka oli mukava lisä, ja miksei voisi käyttää hopeaakin! Ohje on jostain Suuren Käsityön joulunumerosta.

Myös pari amigurumityyppistä pehmojuttuakin tuli tehtyä viime viikolla. Tein niihin vielä tuollaiset renksut joten nuo voisivat olla vaikka kivoja reppukoristeita tms :) Miksei avaimenperänäkin menisi, jos tykkää tuommoisista isommista!


Etenkin tuo leivos oli mielestäni aivan ihana, taidan tehdä itsellenikin tuommoisen :) Nuo kaikki on virkattu Novitan Minikeristä, paketti näkyykin tuolla taustalla kaiken muun töryn seassa... :P Ohjeet kaikkiin on vedetty ihan vain hatusta, otin vain käteeni koukun ja langan ja tein mitä sattui ekana tulemaan mieleen. Noinhan usein ne parhaat ideat syntyvät!

En malta odottaa, että ensilumi sataisi tännekin. Talvi on ehdottomasti meikäläisen juttu, vaikka tokihan kesäkin on ihana. Talvessa ainoa huono puoli on jää - muuten kaikki se lumi, pakkanen, jouluvalot ja pimeät päivät ovat minusta ihan parasta :P

Ääh, juuri muistin että kamerassa olisi ollut kuvia syksyisestä ovikranssista jonka tekaisin pari viikkoa sitten... No, taidan laittaa siitä kuvia ensi kerralla :) Taitaa olla jo lumet maassa seuraavan kerran blogatessani, mutta ei se ole niin justiinsa, eihän? :D

-S.

lauantai 28. syyskuuta 2013

Varaslähtö jouluun (ja vaatetta Baby Bornille)

Käyn nykyään parina päivänä viikossa paikallisella käsityöpajalla "töissä", joten käsitöitä tulee tehtyä nyt paljon reippaammin kuin aikaisemmin. Töissä -sana on hipsuissa lähinnä siksi, koska minun on hankala ajatella sitä varsinaisena työntekona, kun saa istuskella kahvikupposen vierellä ja virkata radiota kuunnellen... Mutta onhan siinä toisaalta työn makua, kun ajattelee että omat tuotokset tulevat myyntiin ja osa tehdään ihan tilauksestakin.

Kuitenkin, käsityöpajalaisten mukaan joulujuttuja kannattaa alkaa nyt jo väsäilemään, koska viime vuonna koko joulu oli muistettu vasta sitten, kun kauppoihin alkoi tulla joulukrääsät myyntiin. Parempi aloittaa siis hyvissä ajoin niin saa rauhassa tehdä :P Siispä virkkasin aikani kuluksi tällaisia kuusenkoristeita (kuvat edelleen kännykkälaatua):


En ole noita vielä tärkännyt, joten ovat vielä vähän kummallisen näköisiä... Muutenkin nuo mallit on omasta päästä heitettyjä, joten tuskin mikään noista on tismalleen samanlainen :D Mutta ovatpahan ainakin uniikkeja... :D

Sitten nukenvaatteita. Niillä on pajalla kova kysyntä, koska kaupassa ne maksavat ihan älyttömästi. Monet isät ja äidit tulevat lastensa kanssa katselemaan ja valitsemaan nukelle uusia asuja. Aika söpöä oikeastaan :)

Pajalla on ihka oikeita ammattiompelijoitakin töissä, ja he tekevät aivan ihania asuja! Oikein kateeksi käy, kun ovat niin taitavia :) Minä en ole enkä ole uskaltanut vielä edes yrittää, joten olen yrittänyt kantaa korteni kekoon virkkaamalla vaatteita... Tällaisia on tähän asti tullut värkättyä:




En osannut nukkeraukalle tehdä housuja, mutta pipo, takki ja tohvelit sentään onnistuivat :P Etenkin tossut ovat minusta hirmuisen söpöt, ja tuo takki onnistui ensimmäiseksi yrityksekseni ihan kivasti. Ja nuo napit ovat kuin pikku karkit :)

Tuo ihanan kirjava mutta samalla hempeä lanka oli jotain Cottonellaa, kuulemma lähemmäs parikymmentä vuotta vanhaa tavaraa! Yksi pajalainen nainen oli jostain lopettaneesta tehtaasta/kaupasta saanut pussillisen tuota lankaa joskus aikoinaan. Vuosikymmenet oli sitä säilönyt kaapeissaan kunnes toi sen sitten tuonne pajalle käytettäväksi. Ihastuin tuohon lankaan ihan täysin :P

Vielä lähikuva tossuista:


Tuon langan kanssa värkkääminen oli kyllä täydellistä väriterapiaa :) Vaikka itse en tykkää (tai uskalla) käyttää hirveästi eri värejä pukeutumisessa, tuommoiset pastellivärit ovat kyllä herkullisia :P

Nyt en keksi mitään muuta "käsityöasiallista" kirjoitettavaa tähän hätään. Ukkoni on juonut muutaman olusen ja luukuttaa tuttuun tapaansa 90-luvun kultaisia klassikoita.... Hurjaa perjantaimeininkiä siis :P Palailen taas bloggerin maailmaan jahka muistan ja kerkeän. Mukavaa viikonloppua kaikille!

-S.

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Pannulappuja, pannulappuja.....

Vaikka blogirintamalla on ollut hiljaista, käsityöpuolella on tullut jotain jopa tehtyäkin. Ja ihan valmiiksi asti! Mitäpäs muutakaan, kuin pannulappuja. Ne ovat aina tarpeellisia, ja helppojakin.

Pahoittelut kuvien laadusta - pikaisia räpsyjä puhelimella. Lisäsin tässä koneella tietty nuo "leimat" niihin, mutta muuten en jaksanut niitä alkaa muokkailemaan hienommiksi. Ja on minulla lisääkin kuvia valmistuneista töistä, mutta ne ovat kamerassa ja se niiden siirtäminenhän on niin kauhean vaikeaa.... Ei vaan ole saanut aikaiseksi ;)

Eikös ole aika ihanan romanttiset? :D Huomaa ettei ole tullut vietettyä hirveästi aikaa ompelukoneella... Jotenkin tuo pelkän SUORAN tikin tekeminen on meikäläiselle jo haaste!

Ja sitten vielä useampi virkattu pannulappu:





Noiden teko on kyllä tosi mukavaa, kun voi käyttää kaikenlaiset ylijäämänöttöset. Ja valmista tulee nopeaa, niin tämmöinenkin hätähousu saa ne valmiiksi. Taustapuolet tein noihin kaikkiin yksivärisiksi, näin ikään:


Tällaista tällä kertaa. Ensi postaus sisältänee ainakin nukenvaatteita, erityisesti Baby Bornille. Niin, ja jotain joulujuttujakin on jo tullut tehtyä, hyvissä ajoin :D Nättiä syksyä tasapuolisesti kaikille teille! <3

- S.

perjantai 2. elokuuta 2013

I'm back!!

Hupsista, tässähän vierähti useampi kuukausi ilman ainuttakaan postausta. :( Kuvia olen tänä aikana jonkin verran räpsinyt, ajatuksena että ne voisi käydä tänne laittamassa, mutta ainahan se sitten tietysti jäi. No, nyt tuleekin sitten useampi kuva kerralla!

Kesä on mennyt vauhdilla, vaikkei ole tullut missään edes käytyä. Ukolla on työharjoittelu menossa ilman minkäänlaista kesälomaa, joten tuskin tulee minnekään lähdettyäkään :/ Aikamoista riistoa kun ajattelee, että koulun puolesta täytyy mennä pariksi kuukaudeksi harjoittelemaan eikä koko ajasta saa edes palkkaa tai kulukorvauksia... Mutta sittenpä saakin koulusta paperit ja pääsee työttömyyskassalle. Jee!

Käsityörintamalla on ollut hiljaista, ellei paria tällaista pikkunäperrystä lasketa:

Tuli omasta päästä keksittyä tällainen pikkuliina, josta tuli mielestäni aika nätti! Mitään käyttöä tälle ei oikeastaan ole, kun sinistä ei tule juuri käytettyä... Mutta eihän sitä koskaan tiedä!

Virkkasin aikani kuluksi kukkasen, ja kun bongasin romulaatikosta tuollaisia ihanan keltaisia nappeja, tuli jotenkin vain idea pinnistä. :P Sopivasti löytyikin pinkki pinni, jossa oli joskus ollut jokin koriste... Siihen oli jäänyt sopivasti reikä, johon tuon kukan sai kiinnitettyä täydellisesti! :D

Pirteän punainen hellehattu! Laitoin ruusukkeen taakse hakaneulan, joten siihen tilalle voi vaihtaa vaikkapa tuon rusetin tai toisen kukkasen... Ja noitahan voi tehdä vaikka minkälaisia lisää! Tämä tuli juhlahatuksi tytölle häihin :)

...Ei omiin häihini, valitettavasti. Tänä kesänä taas iso osa tutuista on mennyt naimisiin, saanut lapsia, ostanut taloja... Ja meikäläinen elelee tässä tylsässä vuokrakolmiossa. Ei sillä, että katkera olisin... :D Hehe. No tokihan olen onnellinen niiden puolesta, joilla unelmat toteutuvat ja onni kukoistaa. Enkä minä itsekään mitenkään onneton sinänsä ole! Joskus sitä vain on hieman kateellinen toisten menestykselle, vaikka niin ei kai saisikaan tehdä... >:)

Tässä sitten pari muuta räpsyä, jota on tullut tässä nätteinä kesäpäivinä otettua kun olen haahuillut pihalla :P :





Kaikenlaista kerrottavaa kesästä vielä olisi, mutta nyt iski niin kauhea nälkä että oikein näköä haittaa. :D Koitan muistaa palailla asiaan taas ennen kuukauden vaihtumista! Täytyy myös alkaa selailemaan kaikkia niitä ihanuuksia, joita seuraamissani blogeissa on päivitelty tänä aikana. Siinä voi mennä hetkonen...

Ihanaa kesää kaikille!!! <3

-S.

maanantai 6. toukokuuta 2013

Sormet mullassa :)

Vähän on nyt tänä vuonna päässyt venymään tämä meikäläisen huonekasvien lannoitus ja mullanvaihto, eikä vieläkään ole tullut käytyä kaikkia läpi. Aina tässä vaiheessa vuotta sitä miettii, että miksi hitossa noita risuja on tullut haalittua noin hirveästi?! Sitten hetken päästä kävelen jossain Prismassa ja veri vain jotenkin vetää sinne kasviosastolle. Ja harvoin sieltä tulee lähdettyä ilman uutta puskaa :)

Tämä postaus siis sisältää risuja, risuja ja risuja :P Ja se on muuten mukava tunne, kun saa upottaa sormet multaan, vaihdella ruukkuja ja taputella uutta multaa! :D En tiedä miksi, mutta siinä hermo lepää, vähän samalla lailla kuin käsitöitä tehdessä. Ja luonnon omaa väripalettia ei voi koskaan ihailla liikaa... :)


Rönsylilja on kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi lempparihuonekasveistani, etenkin tuo "kikkara" versio :P Vaikka ne kukat ovatkin aika tylsiä, niin minusta nuo viherraitaiset lehdet ovat tosi nätit :) Tämä pääsi nyt melkein tuplasti isompaan ruukkuun, ja pääsi vielä aitiopaikalle keittiön ikkunalle amppeliin roikkumaan :)

Koska violetti on lempparivärini, tämä samettilehti on myös yksi suosikeistani :) Alunperin tämä kukka on pistokkaasta kasvatettu ja vielä viime kesänä se oli aika tuuhea ja kiva, mutta nyt talven aikana se kuoli lähes kokonaan ja vain yksi köynnöksenpätkä selvisi... Pätkäisin sen nyt kahteen osaan ja toivon, että toinenkin osa juurtuisi! Pidetään peukkuja...

Tämän värinokkosen värit ovat kivemmat luonnossa, mutta tuo kamera sai ne nyt näyttämään vähän pliisuilta. Edelleen tuommoinen violetin, keltaisen, valkoisen ja vihreän "harmoninen sekamelska" miellyttää minun silmääni suuresti :P Mitä enemmän väriä, sen parempi! Tämä sai myös kokea leikkuuta ja uudelleenistutusta, toivotaan että tämäkin lähtee uuteen kukoistukseen pistokkaiden myötä. Näillä kun on tapana jotenkin varresta alkaa "kaljuuntua", jolloin kukasta tulee vähän ankean näköinen... Siispä pätkäisin kivannäköiset päät pois ja istutin uudestaan :P Ainakin yleensä nämä on juurtuneet aika äkkiä, toivottavasti nytkin. Tämä koristaa tytön huonetta ja likka aina mielissään sitä kastelee, toivotaan siis että se lähtee kasvuun.

Kirjovehkoja tässä mökissä taitaa olla nyt kaikkinensa 3 kipaletta. :P Alunperin sain tämän anopiltani, n. metrin mittaisena. Se kasvoi ja kasvoi, ja kun se oli jo minun pituiseni ajattelin että pakko kai tätä on vähän lyhentää! :P Pätkäisin sen siis kolmeen osaan: jätin "kannon" ruukkuun, välistä pieni varrenpala meni mullan alle ja latvaosa on vielä tänä päivänäkin ruukussa pelkässä vedessä :P Ja kyllä, kaikki kolme palaa lähti kasvuun! Tosin kantopala on aika koomisen näköinen ilmestys, kun se on n. puolimetrinen suora pölli jonka sivusta on lähtenyt uusi iso nippu lehtiä... :P

Mutta mikä tämä kasvi on?! Tällaisen karvalehtisen kukan olen kaveriltani saanut, eikä hänkään muistanut tälle nimeä. Kukinnoista ei ole mitään hajua, koska minulla tämä ei ole koskaan kukkinut... Mutta hyvin se muuten tuntuu kasvavan. Eli jos joku tietää mikä tämä on, saa infota! :P

Aurinkoista kevättä ja kaikkea muuta kivaa kaikille! :P

-S.

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Hupsis!

Melkein kuukausi viime blogipäivityksestä jo vierähtänyt! On ollut niin paljon kaikenlaista härdelliä ja reissuja, ettei ole saanut aikaiseksi mitään postailuja väsäillä. No, nyt tuleekin tällainen pitempi sekalaistilitys, vähän kaikesta mitä nyt on viimepäivinä sattunut ja tapahtunut... Eli tiedossa siis sekalainen soppa meikäläisen arkea kaikilla mausteilla :D

Niin joo, hauskaa vappua kaikille blogiini eksyneille! :) Vappua täällä meillä ei ole mitenkään sinänsä juhlittu, koska tyttö oli meillä yötä eikä simat/tippaleivät ole koskaan olleet meidän juttu. Muutaman ilmapallon tosin puhaltelin, ja serpentiini koristaa olohuonettamme... Siinäpäs ne vaput tässä talossa :P

Sääkin on mitä mahtavin! Hetki sitten parvekkeeltamme avautui tällainen näkymä:


...Aivan yllättäen tänne iski ihan mieletön lumisade! Hiutaleetkin olivat peukalonpään kokoisia. Mahtava vappusää, eikö? Juuri sopivasti vaihdoimme autoon kesärenkaat alle viikonloppuna. Tulivatkin tarpeeseen...

Olimme ukkoni kanssa viikonlopun reissussa eteläsuomessa, appivanhemmilla. Se oli sellainen pikainen kesärenkaanvaihtovisiitti, kun renkaat olivat siellä ja ajateltiin että kyllä se on nyt aika jo vaihtaa nastat pois alta. Samalla tuli käytyä kiertelemässä kirppareita, joista löytyikin taas kassitolkulla tavaraa - leluja tytölle, vaatteita itselle ja ukkokin löysi toisen PlayStation 2:sen (aikoi kokeilla siihen jotain softmodausjuttua, mitä lie nörttijuttuja :P).


Nämä servetit oli pakko ostaa, että saa reteillä ja pyyhkiä seteleihin vaikka suunsa. Kyllä meillon varaa!! (Olisikin...)

Anoppi antoi mukaan ison läjän hänen kutomiaan mattoja! Hänellä on nyt eläkepäivät alkaneet joten mattoja ilmestynee aika rutkasti lisääkin... Vanhuksen sormet vaan kuulemma eivät taivu enää niin hirveän hyvin, joten sain tehtäväkseni päätellä reunat, ja tulihan niistä kai jonkinmoiset:


Pääasia etteivät heti purkaudu tai kierry varpaiden väleihin ohi kävellessä... :P Nuo matot ovat tosi kivan väriset, sopivat meille hyvin! Vaaleanruskeaa, beigeä, valkoista... Kerrankin kävi näin, että kun joku toinen tekee jotain niin se on just passeli. :) Yksi sukulaiseni aina haluaa neuloa minulle vaatteita, mutta väritoivomuksistani huolimatta sieltä tulee aina kaikkea räikeää... Hyh. Mutta anoppi osaa onneksi kuunnella :D


Yhden illan pikakäsityönä tein jonkinaikaa sitten tällaisen pannulapun/alusen. Ihan vain virkkailin suunnilleen samankokoiset neliöt ja harsin pikaisesti yhteen. Helppo nakki :P Tietty voisi paksuutta lisätä laittamalla väliin kangasta tai kolmannenkin virkatun neliön, mutta hyvin tämä on näinkin toiminut.

Yksi juttu vielä! Koimme lieviä kauhunhetkiä sunnuntaina, kun yksi deguistamme sai syödäkseen palan peikonlehdestäni! Se oli viikonloppuna kasvaa venähtänyt sen verran, että lehti osui degujen häkin kaltereihin... Saavuimme kotiin, istahdimme olohuoneeseen ja hetken päästä yksi elukoista äkkäsi lehden ja ehti syödä siitä n. sentin kokoisen palan kunnes äkkäsin mitä tapahtuu. No, ei muuta kuin googlaamaan kuinka myrkyllinen kasvi tuo peikonlehti sitten onkaan...


Ja myrkyllinenhän se, tietenkin! Aloin soitella paikallisille eläinlääkäreille, joista kukaan ei tietenkään joko vastannut tai pelkkä vastaaja höpötti joutavuuksia. Loppujen lopuksi sain kiinni naapurikunnan pieneläinlääkärin, joka osasi tilanteeseen neuvoa antaa. Loppusissaanhan sitten kuitenkin onni oli matkassa, mitään ei käynyt ja tarina päättyy onnellisesti :P

Koska Elli-degu on nuori, n. puolivuotias, niin sen elimistö ottaa kuulemma tuollaiset myrkyt paremmin vastaan kuin vanhemman. Ja toisekseen, lehti jota Elli nakerteli, oli vanha ja ilmeisesti sisältää vähemmän myrkyllisiä aineita kuin tuoreet lehdet... Ja kuulemma pahempi juttu olisi ollut jos elukka olisi päässyt käsiksi (tai hampaiksi) kasvin varteen tai juuriin. Joten säikähdyksellä ja pienellä ylireagoinnilla asiasta selvittiin, onneksi! Pikkuinen jatkoi eloansa ihan normaaliin malliin, eikä minkäänlaista oireilua näkynyt missään vaiheessa... Ruoka, juoma, kaivelu ja juoksupyöräily maistuu entiseen tapaan :)


Sellainen pikakollaasi viimeaikojen tapahtumista. Seuraavaksi täytyy alkaa selailemaan seuraamieni blogien anteja viimeisen kuukauden ajalta, kun en ole niitäkään muistanut käydä tarkistelemassa. Kahvia kupposeen ja inspiraatiota etsimään siis! Mukavaa ja turvallista vappua kaikille!

-S.

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pikkuvirkkauksia...

Kun nyt ei ole tullut pitkään aikaan tehtyä mitään "järkevää", niin esitellääs nyt sitten näitä pikkuisia töherryksiä mitä nyt nurkissa lojuu vailla päämäärää :P Sitä aina televisiota katsellessa ottaa lankaa ja koukut sohvalle ja keksii jotain päästänsä, että on käsille jotain tekemistä... Mutta sitten miettii "mitä hittoa näistäkään edes tekee?" ja ne päätyvät sitten ajelehtimaan pitkin asuntoa :D


Olen tehnyt näitä pikkuisia kukkasia hirveästi, mutta mitä niistä voisi tehdä? :P Olen tärkännyt ne, joten ne ovat ihan kovia ja kiiltäviä... Paremman näköisiä oikeasti kuin tässä kuvassa. Olen ajatellut, voisiko niistä tehdä esim. kaulakorun tai jotain, mutta toistaiseksi koko homma on jäänyt vain mietintäasteelle.


Tämä liina on varmaan 5 vuotta vanha! Tein aikani kuluksi noita neliöitä, mutta ne jäi yhdistämättä kunnes tuossa viime vuoden puolella ne löysin ja yhdistelin toisiinsa... Ja virkkasin jonkinsortin reunukset. Pikkuinen ja loppujen lopuksi ihan kivannäköinen liina, mutta paikkaa sille ei koskaan löytynyt.


Tällaisia viisikulmaisia paloja on myös kertynyt useampia, kunnes tajusin että eihän näitä voi oikein mitenkään edes yhdistää toisiinsa... :D Vai voiko? No, nämä löytävät työnsä sinne hylättyjen käsitöiden laatikkoon joka vain täyttyy täyttymistään...

Nämä postaukset alkavat käydä yhä köyhemmiksi. :D Pakko kyllä huomenna mennä kaupan lankahyllyille ihastelemaan, ihastumaan ja etsimään inspiraatiota!!! Josko ostaisi vaikka jonkin käsityölehden? Ehdottaakin saa! Mikä olisi sellainen kiva, nätti puuha joka jopa meikäläiseltä onnistuisi?

-S.

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Tunnelmointia

Tämä (ja eilinen) on mennyt musiikin, ja eritoten Chris Martinin ja Coldplayn tahdissa. Kuten olen aikaisemminkin tainnut mainita, ihailen ja kunnioitan suuresti vahvaäänisiä laulajia, ja tämä ukko on ehdottomasti yksi heistä! Katsoin ja kuuntelin eilen Youtubesta yhden konserttitaltioinnin, ja laskelmieni mukaan tyypin ääni erehtyi nuotista KERRAN. Melkein parituntisen keikan aikana. Ei voi kuin huokaista :)

Koska minulla ei ole nyt mitään käsitöitä tai muutakaan esiteltävää, laitan vain pari videota edellämainitun bändin tuotannosta. En itseasiassa joskus edes pitänyt Coldplaystä, mutta kuultuani näitä livetaltiointeja mieleni muuttui! Oli aika vaikea valita vain 3 videota, mutta näihin tunnelmiin siis, morjens :P o/

Politik
(Halusin laittaa tästä keikasta ihan ekan piisin, mutta sitä ei näköjään ole yksittäisenä missään! Huimat viitisenkymmentä sekuntia pitää odotella että itse kipale alkaa... It's worth it ;P)

Paradise
(Tämä ei ole live, mutta ihana silti!)

Violet Hill
(Virallinen musavideo :P Tästäkin olisi niin monta hyvää liveversiota, etten osannut valita!)

-S.

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

"Jämäpiirakkaa"!

Tulipas tässä eräänä iltana taas into leipoa jotain, ja jääkaapin sisältöä katsellessani ajattelin tehdä jotain suolaista, mihin voisi laittaa vähän kaikkea mitä sattui löytymään... Jauhelihakastiketta oli jäänyt hirveä määrä eikä sitä raskinut poiskaan heittää! Joten laitoin taas huiput googlaustaitoni koetukselle ja etsiskelin inspiraatiota...

Törmäsin sitten Mau!kas ruokablogiin ja eritoten tähän piirakkaohjeeseen (jonka pohja on ilmeisesti myös Kotikokki.netissä eli täällä). Ohje kuulosti sen verran helpolta, että pakkohan sitä oli kokeilla! Ja tulos näytti tältä:


Okei, taas soi se sama vanha virsi joka menee näin: "piirakka jäi vähän raa'anlaiseksi koska olin hätähousu". Mutta asiaa ei kyllä syödessä huomannut, koska pohja ja täyte "sulautui" toisiinsa ja olivat kuin yhtä ihanaa, maukasta mössöä... :P

Täytteeseen laitoin siis kermaviiliä, jauhelihakastiketta, sipulia, tomaattia... Vähän kaikkea mitä nyt kaapista löytyi. Ja piirakka oli tosi hyvää! Hirrrrmuisen pippurista, mutta se ei meitä haitannut! Jämäpiirakka hävisi illassa parempiin suihin. Tätä täytyy tehdä ehdottomasti vielä lisää.

-S.

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Heijastimen uusi elämä

Noniin, sainpas vihdoin aikaiseksi tehdä käsilläni jotain, siivoamisen ja näppäimistön naputtelun lisäksi! Bongasin joskus aikoja sitten Täällä ollaan! -blogista niksin tuunata vanhoja heijastimia, ja kun näitä kierrätyskeskuksesta sitten löytyi 10 sentin kipalehintaan niin tulin ostaneeksi. Näistä tuli ihan kivoja, vaikka eivät tietty ole läheskään noin hienoja kuin linkin takana... :)


Ainoa miinus noissa heijastimissa on se, että niiden taustapuolella on ihan ilmanaikuisia, esim. Nordea -pankin ja Merikosken erityisoppilaitoksen logoja... :D Tulee niitäkin sitten samalla sponsoroitua... Ellei näitä kiinnitä sitten jotenkin niin etteivät pääse pyörähtämään nurin päin. Ja vasta nyt tuli mieleeni, että olisihan näitä voinut laittaa vaikka kaksi päällekkäin logopuolet vastakkain. Mikäli näitä heijastimia tulee vielä jossain vastaan, niin täytyy koittaa. :)

Noiden teko oli tosi helppoa, ei muuta kuin ensin neulalla ja langalla pistot heijastimesta läpi ja sitten virkkailemaan halutunlainen reuna. Hieno idea! Taas sitä miettii, miksei sitä itse ole tullut ajatelleeksi tätäkään?

-S.

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Jes, viikonlopusta selvittiin!

Koska tänään eletään aprillipäivää, olen ottanut tehtäväkseni olla uskomatta mitään tai ketään. Olen parhaani mukaan pyrkinyt välttelemään uutisia ja yleensäkin tiedotusvälineiden antia etten vain tule huijatuksi :P Ja toistaiseksi olen onnistunutkin välttämään jallitukset! Ukollani on yleensä ollut tapana viilata minua jollain tapaa linssiin, joten hieman kauhunsekaisin tuntein odotan, onko tänäänkin jotain luvassa...

Anoppiviikonlopustakin selvittiin, just ja just! Ihan hyvinhän se sitten loppujen lopuksi meni, ja sain siivouksetkin tehtyä ennen "kunniavieraiden" saapumista :P

Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, vaihdoin myös verhot keittiöön torstaina. Olin monet kerrat etsinyt kirppareilta jotain kivoja pääsiäisverhoja tuloksetta, mutta viimein sitten löysin niitä kierrätyskeskuksesta! Kolmet verhoparit, hintaa huimat 3€. Ei paha :) Yhdet verhot menivät keittiöön, toiset tytön huoneeseen ja kolmannet odottavat vielä paikkaansa.


Nuo heleän keltaiset verhot löysivät tiensä keittiöön, väri sopi hienosti pöytäliinaan joka oli myöskin kirppislöytö :) Anoppi toi keltaisia tulppaaneja mukanaan, ja nekin toivat vielä lisäpiristystä ja kevään tuntua!

Kuvassa näkyy osa "risuistani", joista suurin osa on muuten kuin ihmeen kaupalla selvinnyt talvesta hengissä. Tuossa näkyvät ainakin purppurajuoru, kirjorönsylilja, puukaktus ja raatokukka ja pieni palanen pikkuposliinikukkaa :) Pitäisi alkaa tehdä niitä mullanvaihtoja ja lannoituksia ja samalla voisi oikein kirjoittaa ylös, mitä kaikkia niitä vielä löytyykään! Ainakin ihmepensas ja kirjojuoru heittivät lusikan nurkkaan joulun jälkeen... Syynä on joko ikkunan välistä viheltänyt viima, tai sitten saan syyttää itseäni kun taisin hieman unohtaa kastelun :/

Mukavan keväistä viikkoa kaikille Teille bloggereille! :)

-S.

torstai 28. maaliskuuta 2013

Kevätsiivous!

Kevät on ihanaa aikaa, mutta kevätsiivouksen aloitus ei nappaa sitten pätkääkään. Olen sitä venyttänyt ja venyttänyt, mutta nyt oli pakko tarttua jo toimeen - appivanhemmat tulevat huomenna käymään!!! *paniikki* Olen imuroinut, mopannut, vaihtanut verhot... Vielä on huominen aikaa piilotella enimmät törkykasat kaappeihin :D

En tiedä, pääsenkö ikinä yli tästä kauheasta ahdistuksesta/jännityksestä appivanhempien suhteen. Olemme ukon kanssa olleet yhdessä jo yli 5 vuotta, ja vieläkin stressaan heidän seurassaan... Varsinkin silloin, kun he tulevat tänne. Se, että me käymme heidän luonaan, ei ole yhtään niin paha kuin tämä.

Ovathan he ihan mukavaa väkeä, vaikka minua jännittääkin heidän seurassaan. Ja tuntuvat he hyväksyneen minut perheeseensä, ja tulemme juttuun ihan hyvin. Mutta silti... Pelkään että he arvostelevat minua ja kodinhoitotaitojani kun näkevät tämän asunnon kaikkine likoineen :D

Helpottaakohan tämä koskaan? Olisihan minulla ollut viikko aikaa tätä asuntoa siivota, mutta enhän tietenkään saanut aikaiseksi... Olen ollut niin saamaton laiskiainen. Mutta sanonta "paras motivaattori on viimetinka" on just passeli meikäläiselle. Olen parhaimmillani kun ihan paineessa huhkin asioita viime hetkellä, en tiedä miksi :D

Mitään kuviakaan ei ole tullut räpsittyä nyt hetkeen. Viime viikolla otin kuvan tytölle tekemästäni pahvi-postilaatikosta. Tytöllä on ollut pitkän aikaa kaikenlaisia postileikkejä, joten ajattelin tekaista hänelle oman lootan:


Hienosti on tyttö vielä laatikkoa viimeistellyt laittamalla päälle tarran jossa lukee "postilaatikko". Ettei vain jäisi häkkyrän käyttötarkoitus epäselväksi :D

Mukavaa ja (appi-)stressitöntä piiiitkää perjantaita kaikille! :P

-S.

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kevättä odotellessa

Niin se palmusunnuntai oli ja meni, eikä yhtäkään trullia käynyt! Olin varautunut pikkunoitien ilmestymiseen ostamalla kasan suklaamunia, mutta eipä niitä virpojia sitten näkynyt... Omituista. Silloin kun minä olin pieni niin virpominen oli ihan must, ja kaikki lähitalot käytiin läpi! Asumme kerrostalossa, joten ajattelin että kai nyt edes tämän talon lapset käyvät kiertämässä? Mutta ei. No, olen nyt sitten "joutunut" syömään noita suklaita pois... Etteivät mene pahaksi! ;)

Koska niitä vitsoja ei nyt sitten noidilta saanut, niin tein niitä sitten itse vähän piristämään keittiötä.


Pöydässä on myös lauantaina kirppareilta ostamani tivut, keltainen ruutuliina ja vihreä jokin poppanan tapainen juttu. Kovasti koitin löytää myös keltaisia, sopivan piristäviä verhoja mutta hinnat olivat liian kosmisia! Pitänee käydä viikolla uudestaan.


Noita vitsoja oli mukava tehdä pitkästä aikaa. Väkisinkin tuli mieleen muistoja lapsuudesta :) Keräsin risut jo perjantaina, ja hieman tunnelmaa latisti pajunkissojen puuttuminen... Ne olivat visusti vielä kuorensa alla piilossa.

...Mutta sunnuntaina huomasin, että kisuthan ovat kuoriutuneet! Ehkä kevät siis saapuu sittenkin! :)


Tässä vielä kuva suklaista, joista tosin kolme on jo johonkin kadonnut... :P Tuo kori löytyi myös kirpputorilta. Ajattelin, että laitan sinne suklaamunat jotta trullit voivat sieltä palkkansa valikoida, mutta olen sieltä valikoinut syötäväni itse. Tuolle korille pitäisi keksiä jotain käyttöä...


Mukavaa viikon alkua kaikille blogiini kurkkaaville! :)

-S.

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Ja Vuoden Rumin Muffinssi -kilpailun voiton saa....

*rummun pärinää*

...kilpailija numero 1!:


Kyllä, vain minä onnistun tekemään muffinseista näin hirveän näköisiä! :D Maku on kyllä tosi hyvä, mutta ulkomuodoltaan nämä ovat hieman... erikoisia :D Vähän niin kuin tekijänsäkin!

Taisipa olla ensimmäinen kerta sitten yläasteaikojen, kun uskaltauduin tekemään muffinseja. Ja vaikka ulkomuoto ei olekaan kovin houkutteleva, voisin silti sanoa näitä voitokkaiksi :P Ohje löytyy osoitteesta http://www.arlaingman.fi/reseptit/muffinssit/. Helppoa ja nopeaa!

Mietin vain, että mitä ihmettä minulla meni vikaan kun tuo päälimmäinen taikina on lörpsähtänyt noin sivuun? :D Ensimmäinen asia joka minulle tuli mieleen nämä otettuani uunista, oli Elefanttimies... Yhdennäköisyys on kieltämättä suuri!

-S.

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Pääsiäiskranssi ja pikku tipunen

Edelleen pääsiäiskoristehuuma jatkuu, vaikka itse juhla ei ole edes alkanut! :P Tulin kokeilleekseni kranssin tekoa, kun kovasti on tehnyt mieli laittaa ulko-oveen jonkinlaista keväistä ja värikästä... Ja värikästä tosiaankin tuli!


No joo, jos olisin ollut kärsivällinen ja fiksu niin olisin käynyt ihan vain jostain Tiimarista ostamassa kranssin (tai sellaisen styroksikehikon) ja lisännyt siihen haluamani koristeet... Mutta koska kauppaanlähtö vain moisen takia ei oikein innostanut, ompelin rinkulan itse. Ja sen huomaa... Vanut sisällä menivät ihan muhkuksi vaikka kuinka koitin tasoitella. Vähän hävetti laittaa se oveen kaikkien nähtäville, mutta superpirteät värit korvaavat tuollaiset "pienet" viat! :P

Ompelin renkulan beigen värisestä samettimaisesta kankaasta (vaikka kuvassa se näyttääkin pinkiltä) ja pujottelin ympärille vihreää lahjanarua. Ja tulipas noille virkatuille pääsiäismunillekin nyt sitten käyttöä! Sulkiakin sattui jemmoista löytymään, hyvähyvä :)



Kävin vielä kuvauksen jälkeen tökkäämässä sekaan pari pääsiäistipua, jotka ovat olleet hyllyllä jo varmaan 4 vuotta. Ja vasta sen jälkeen tuli mieleeni, että olisihan tämänkin voinut siihen laittaa...


Tuon tivun olen joskus ihan vain kokeeksi virkkaillut, ja puolustukseni voin sanoa että sen ei ollut tarkoituskaan olla oikean tivun muotoinen... :D

Vielä pitäisi kerätä motivaatiota kevätsiivouksen tekoon! Ja uusia verhojakin täytyisi ostaa! Ja vaihtaa huonekalujen järjestystäkin! Tässähän ehtii tulla stressi jo ennen kuin ehtii mitään edes tehdä... Eikä itse kevät ole vielä edes vaivautunut tulemaan paikalle. 20C pakkasia luvataan, eikä vieläkään maata näkyvissä. Murrr.

-S.