torstai 28. maaliskuuta 2013

Kevätsiivous!

Kevät on ihanaa aikaa, mutta kevätsiivouksen aloitus ei nappaa sitten pätkääkään. Olen sitä venyttänyt ja venyttänyt, mutta nyt oli pakko tarttua jo toimeen - appivanhemmat tulevat huomenna käymään!!! *paniikki* Olen imuroinut, mopannut, vaihtanut verhot... Vielä on huominen aikaa piilotella enimmät törkykasat kaappeihin :D

En tiedä, pääsenkö ikinä yli tästä kauheasta ahdistuksesta/jännityksestä appivanhempien suhteen. Olemme ukon kanssa olleet yhdessä jo yli 5 vuotta, ja vieläkin stressaan heidän seurassaan... Varsinkin silloin, kun he tulevat tänne. Se, että me käymme heidän luonaan, ei ole yhtään niin paha kuin tämä.

Ovathan he ihan mukavaa väkeä, vaikka minua jännittääkin heidän seurassaan. Ja tuntuvat he hyväksyneen minut perheeseensä, ja tulemme juttuun ihan hyvin. Mutta silti... Pelkään että he arvostelevat minua ja kodinhoitotaitojani kun näkevät tämän asunnon kaikkine likoineen :D

Helpottaakohan tämä koskaan? Olisihan minulla ollut viikko aikaa tätä asuntoa siivota, mutta enhän tietenkään saanut aikaiseksi... Olen ollut niin saamaton laiskiainen. Mutta sanonta "paras motivaattori on viimetinka" on just passeli meikäläiselle. Olen parhaimmillani kun ihan paineessa huhkin asioita viime hetkellä, en tiedä miksi :D

Mitään kuviakaan ei ole tullut räpsittyä nyt hetkeen. Viime viikolla otin kuvan tytölle tekemästäni pahvi-postilaatikosta. Tytöllä on ollut pitkän aikaa kaikenlaisia postileikkejä, joten ajattelin tekaista hänelle oman lootan:


Hienosti on tyttö vielä laatikkoa viimeistellyt laittamalla päälle tarran jossa lukee "postilaatikko". Ettei vain jäisi häkkyrän käyttötarkoitus epäselväksi :D

Mukavaa ja (appi-)stressitöntä piiiitkää perjantaita kaikille! :P

-S.

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kevättä odotellessa

Niin se palmusunnuntai oli ja meni, eikä yhtäkään trullia käynyt! Olin varautunut pikkunoitien ilmestymiseen ostamalla kasan suklaamunia, mutta eipä niitä virpojia sitten näkynyt... Omituista. Silloin kun minä olin pieni niin virpominen oli ihan must, ja kaikki lähitalot käytiin läpi! Asumme kerrostalossa, joten ajattelin että kai nyt edes tämän talon lapset käyvät kiertämässä? Mutta ei. No, olen nyt sitten "joutunut" syömään noita suklaita pois... Etteivät mene pahaksi! ;)

Koska niitä vitsoja ei nyt sitten noidilta saanut, niin tein niitä sitten itse vähän piristämään keittiötä.


Pöydässä on myös lauantaina kirppareilta ostamani tivut, keltainen ruutuliina ja vihreä jokin poppanan tapainen juttu. Kovasti koitin löytää myös keltaisia, sopivan piristäviä verhoja mutta hinnat olivat liian kosmisia! Pitänee käydä viikolla uudestaan.


Noita vitsoja oli mukava tehdä pitkästä aikaa. Väkisinkin tuli mieleen muistoja lapsuudesta :) Keräsin risut jo perjantaina, ja hieman tunnelmaa latisti pajunkissojen puuttuminen... Ne olivat visusti vielä kuorensa alla piilossa.

...Mutta sunnuntaina huomasin, että kisuthan ovat kuoriutuneet! Ehkä kevät siis saapuu sittenkin! :)


Tässä vielä kuva suklaista, joista tosin kolme on jo johonkin kadonnut... :P Tuo kori löytyi myös kirpputorilta. Ajattelin, että laitan sinne suklaamunat jotta trullit voivat sieltä palkkansa valikoida, mutta olen sieltä valikoinut syötäväni itse. Tuolle korille pitäisi keksiä jotain käyttöä...


Mukavaa viikon alkua kaikille blogiini kurkkaaville! :)

-S.

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Ja Vuoden Rumin Muffinssi -kilpailun voiton saa....

*rummun pärinää*

...kilpailija numero 1!:


Kyllä, vain minä onnistun tekemään muffinseista näin hirveän näköisiä! :D Maku on kyllä tosi hyvä, mutta ulkomuodoltaan nämä ovat hieman... erikoisia :D Vähän niin kuin tekijänsäkin!

Taisipa olla ensimmäinen kerta sitten yläasteaikojen, kun uskaltauduin tekemään muffinseja. Ja vaikka ulkomuoto ei olekaan kovin houkutteleva, voisin silti sanoa näitä voitokkaiksi :P Ohje löytyy osoitteesta http://www.arlaingman.fi/reseptit/muffinssit/. Helppoa ja nopeaa!

Mietin vain, että mitä ihmettä minulla meni vikaan kun tuo päälimmäinen taikina on lörpsähtänyt noin sivuun? :D Ensimmäinen asia joka minulle tuli mieleen nämä otettuani uunista, oli Elefanttimies... Yhdennäköisyys on kieltämättä suuri!

-S.

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Pääsiäiskranssi ja pikku tipunen

Edelleen pääsiäiskoristehuuma jatkuu, vaikka itse juhla ei ole edes alkanut! :P Tulin kokeilleekseni kranssin tekoa, kun kovasti on tehnyt mieli laittaa ulko-oveen jonkinlaista keväistä ja värikästä... Ja värikästä tosiaankin tuli!


No joo, jos olisin ollut kärsivällinen ja fiksu niin olisin käynyt ihan vain jostain Tiimarista ostamassa kranssin (tai sellaisen styroksikehikon) ja lisännyt siihen haluamani koristeet... Mutta koska kauppaanlähtö vain moisen takia ei oikein innostanut, ompelin rinkulan itse. Ja sen huomaa... Vanut sisällä menivät ihan muhkuksi vaikka kuinka koitin tasoitella. Vähän hävetti laittaa se oveen kaikkien nähtäville, mutta superpirteät värit korvaavat tuollaiset "pienet" viat! :P

Ompelin renkulan beigen värisestä samettimaisesta kankaasta (vaikka kuvassa se näyttääkin pinkiltä) ja pujottelin ympärille vihreää lahjanarua. Ja tulipas noille virkatuille pääsiäismunillekin nyt sitten käyttöä! Sulkiakin sattui jemmoista löytymään, hyvähyvä :)



Kävin vielä kuvauksen jälkeen tökkäämässä sekaan pari pääsiäistipua, jotka ovat olleet hyllyllä jo varmaan 4 vuotta. Ja vasta sen jälkeen tuli mieleeni, että olisihan tämänkin voinut siihen laittaa...


Tuon tivun olen joskus ihan vain kokeeksi virkkaillut, ja puolustukseni voin sanoa että sen ei ollut tarkoituskaan olla oikean tivun muotoinen... :D

Vielä pitäisi kerätä motivaatiota kevätsiivouksen tekoon! Ja uusia verhojakin täytyisi ostaa! Ja vaihtaa huonekalujen järjestystäkin! Tässähän ehtii tulla stressi jo ennen kuin ehtii mitään edes tehdä... Eikä itse kevät ole vielä edes vaivautunut tulemaan paikalle. 20C pakkasia luvataan, eikä vieläkään maata näkyvissä. Murrr.

-S.

torstai 14. maaliskuuta 2013

Päänvaivana pääsiäisruoho

Miksen minä ikinä saa rairuohoviljelmistäni hyvän näköisiä? Kaikkialla netissä kävelee vastaan mitä ihanamman näköisiä asetelmia tuuheine ruohoineen. Mutta miltä näyttää minun ruohoni joka ikinen pääsiäinen? Tältä:


Viljelmäni ovat aina ihan säälittävän aneemisia! Joka vuosi ostan uuden siemenpussin, ja tulos on silti aina tämä. Olen yrittänyt myös talouspaperin päälle kylvöä, mutta tulos ei ole ollut tätä kummoisempi... Nakkasin tämän juuri roskiin ja kylvin uudelleen, koska ostin eilen TAAS uuden pussin. Tällä kertaa jotain eri merkkiä, tosin... Ehkäpä siitä tulisi jotain?

Kertokaa hyvät ihmiset vinkkinne, millaisilla siemenillä ja toimenpiteillä olette saaneet kivat ruohoasetelmat pääsiäiseksi! :)

-S.

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Virkattuja pääsiäismunia

Pikkujuttujen virkkaus jatkuu. Jostain syystä minulla on kevään sijasta pääsiäistä rinnassa, ja olen päässäni pyöritellyt paljon kaikenlaisia kivoja pääsiäiskoristeita vaikka yleensä en hirveämmin ole pääsiäisestä välittänyt. Tai no, pienenähän virpominen oli yksi vuoden kohokohdista ja pääsiäisvitsojen teko oli tosi kivaa! Mutta nyt tässä iässä virpomaan lähtijää (ilman lapsia) taidetaan kutsua nimellä "kerjäläinen"...

Mutta tällaisia munia on meikäläisen hautomosta tupsahdellut!


Kaikki noista eivät kyllä oikein pidä "kananmunaista" muotoaan, vaikka onkin samoilla silmukkamäärillä tehty. Kaksitoista kappaletta on nyt valmiina, ja lisää on tulossa :) Enpä oikein tiedä, mitä näillä sitten voi edes tehdä, mutta voihan niitä laittaa sitten vaikka rairuohon sekaan. Ja vitsaan voi laittaa roikkumaan, koska ovat niin kevyitä! Ehkäpä pitää tehdä tytön kanssa sitten parin viikon päästä vitsoja palmusunnuntaille. Yleensä hän on äitinsä kanssa virpomisreissut tehnyt, ja todennäköisesti tämä vuosi ei ole poikkeus!


Tytön pyynnöstä piti tehdä hänellekin pari munaa, ja erityistoiveena oli tehdä yksi jossa on kuoriutumishalkeamia:


Näiden munien ohje on yrityksen ja erehdyksen kautta vetäisty omasta hatusta. Eipä nuo silmukkamäärät ihan "tasan" mene joka kierroksella, mutta eipäs sen nyt ole niin väliä :D Nämä on tehty pelkillä pylväillä, eikä niitäkään tehdä kuin 9 kierrosta eli ovat tosi nopeita tehdä.

Leppoisaa keskiviikkoa kaikille!

-S

torstai 7. maaliskuuta 2013

Leivontahingun satoa, osa II

Hei taas! Vieläkään en ole saanut valmiiksi mitään isompaa, mutta pienten, ihanien herkkujen virkkaus on jatkunut. Löysin vastaavia leipomuksia ihanasta Fannyn Talossa -blogista, johon satuin törmäämään - tosi ihania juttuja, kannattaa kurkata!

Aikaisemmin postaamani muffinsit saivat vielä yhden seurakseen, tällä kertaa vaniljakuorrutteella... :P

Ja mainitsemastani Fannyn Talosta löytyi ohje donitsiin, jota piti heti päästä kokeilemaan ja tuloksena tuli tällainen:

...Sekä myös tämän kierrepullan ohje löytyi sieltä:

Näiden virkattujen leivonnaisten teko on tosi mukavaa pikku näpertelyä! Selaimeni kirjanmerkkipalkki on nyt täynnä mitä ihanampia ohjeita kaikenlaisten kakkujen ja pullien tekoon. Inspiraation lähteitä on siis löytynyt, vielä kun niitä ehtisi toteuttaa! Kauaa näissä pienissä jutuissa kyllä kuitenkaan mene, näistäkin ainoastaan tuo donitsin teko oli vähän aikaavievämpi projekti. Sen "kuorrutuksen" ompeleminen paikoilleen oli yllättävän hankalaa, ainakin näillä nakkisormilla. No, mutta hieno siitä silti tuli!

Tämä viikko on ollut jotenkin tavallista.... tyynempi. Ei tylsä, mutta tyyni. :P Toivottavasti pian tapahtuisi jotain, josta voisi jopa kirjoittaa... :D Mielessä on kypsynyt ihan oikeidenkin leivonnaisten teko, mutta vielä en ole osannut päättää mitä kokeilisi. Meidän taloudessa kun on turhaa tehdä mitään suurta satsia, kun ukko ei ole niin makeanperso. Ehkä joku pieni kääretorttu, tai pieni määrä pullia? Saa nähdä!


-S.

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Superterveellisiä leivonnaisia

Tulipas tyydytettyä hieman erilaista makeannälkää tänään tekemällä virkattuja muffineja, tai mitä nyt vuokaleivoksia ovatkaan. :) Idea lähti siitä, kun kaivelin lankavarastojani ja sieltä löytyi erä tällaisia tosi kivan kiiltäviä, namuisen värisiä lankoja ja alkoi tehdä mieli loihtia niistä jotain pientä näprättävää:


En enää muista, millä sivustolla/blogilla törmäsin hieman vastaavanlaisiin, joista tämän idean sain... Mutta muuten nämä on omasta päästä suunniteltu, samalla kun Criminal Minds pyöri ruudussa!



Pahoittelen kuvien laatua; toinen valoittui liikaa salamasta ja toinen on otettu ilman salamaa tärisevällä kädellä... No, periaate kuitenkin tulee selväksi :P Nämä ovat aika söpöjä, joten taidan lahjoittaa nämä tytön leikkeihin kun hän keskiviikkona tulee yökylään!

Tulipas taas vähän tällainen pikainen postaus... Ehkäpä sitä viikolla "ehtisi" ihan ajan kanssa istahtamaan koneelle ja miettimään mistä bloggaisi :) Ehdotuksia ja kommenttia saa aina laittaa! Mukavaa uutta viikkoa! :)

-S.

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Virkattua laukkua, hama-helmiä ja rikossarjoja :P

Kaikkia noita otsikon asioita yhdistää yksi asia: perjantai! :) Parin päivän "radiohiljaisuuden" jälkeen onkin taas hyvä palata blogin pariin tänään. Sanoin kyllä viime postauksessani palaavani asiaan seuraavana päivänä, mutta pidinpäs Teitä sittenkin jännityksessä pitempään... ;)

Minua kohtasi käsityörintamalla eteen täysi materiaalikato. Ideoita ja tekemisen meininkiä olisi ollut, mutta mihinkään ei riittänyt langat tai kankaat! Mutta nyt olen tänään saanut sentään jotain valmiiksikin, joten on jotain postattavaakin... Nimittäin sain viimein valmiiksi sen jutskan, josta laitoin salaperäisen kuvan viime kerralla. Tuloksena oli siis tällainen:


Kassi on ensin vain virkattu pylväillä, ja sisälle on ommeltu pussukka vielä erikseen jotta se pysyy paremmin muodossaan eikä veny muodottomaksi kun sisälle laittaa jotain. Kankaana käytin vanhaa verhokangasta, jota sattui kaapista löytymään. Mieluummin olisin laittanut jotain mustaa, mutta eipä se ole niin justiinsa vaikka se virkkuusta näkyykin läpi!

Laukun sangat ovat sähköjohtoa, jota ukko toi työpaikaltaan :D Se on vain päällystetty samalla langalla jolla laukku on virkattu. Mitään kiinnitysmekanismia ei tässä vielä ole, mutta ajattelin että tarranauha voisi olla hyvä vaihtoehto - mikäli sellaisen joskus laitan, niin yritän muistaa laittaa päivityskuvaa tänne.

Tässä vielä pari kuvaa perjantaipäiväni sisällöstä:



Tänään otettiin siis jo varaslähtö pääsiäiseen, kun ukko toi kauppareissullaan muutaman munan :P Nämä Minttupeikot ovat ihan älyttömän hyviä! Mausta tulee hieman After Eightit mieleen, ilman sitä mössöä tietty. Lahjalelut ovat kyllä ihan täyttä sekundaa, mutta suklaa on tosi hyvää.

Hama-helmiä on myös näperrelty jo useampanakin iltana, mutta mitään valmista ei ole vielä näyttää. Materiaalikato iskee kyllä silläkin saralla, koska kuvan vihreät helmet ovat viimeiset laatuaan :/ Täytynee käydä huomenna vaikka Tokmannissa ja toivoa, että siellä olisi juuri noita oikeita vihreitä...

Taidanpas palata Criminal Mindsin pariin! Aloitin sarjan seuraamisen ihan eka jaksosta lähtien pari päivää sitten, ja olen nyt 2. kauden puolivälissä menossa. Huippu sarja! Tässä alkaa profiloimaan jo itseäänkin kun on sitä niin intensiivisesti pari päivää seurannut... Ei tarvitse siis ihmetellä, mikäli bloggaustahti hidastuu hieman ;)

-S.