torstai 31. tammikuuta 2013

Opettavainen lastenlehti

Ostinpas eilisen shoppailureissun tuoksinassa tytölle ristikkolehden. Hän viikonloppuna mielenkiinnolla selasi ja oikein keskittyneesti lueskeli osittain täytettyä ristikkoani, joten ajattelin josko ostaisi ihan omankin :)

Istuskelin illalla kotiin palattuani alas hieman selailemaan, minkälaisia tehtäviä lehdestä löytyy. Tämä varsin koominen, joskin hieman hämmentävä tehtävä hieman yllätti:

Niin mitääääh? :D "Natsitervehdys helpottaa kun nostaa käden etuviistoon.". Ööh... No okei, en lukeudu niihin ihmisiin joiden mielestä kaikki tähän kansallissosialistiseen suuntaukseen tai Saksan entiseen diktaattoriin liittyvä täytyisi kieltää/salata/lakaista maton alle, mutta en kyllä tiedä mitä sanon, jos ja kun kohta seitsemänvuotias tyttöni alkaa kysellä, mitä tämä tarkoittaa. Ja kauhulla odotan niitä jälkikysymyksiä, joita siitä vielä seuraa. "Mikä on natsi?" "Miksi ne tervehti silleen?" jne jne. Pitäisi keksiä varmaan jo valmiiksi joku vastaus, mikä olisi juuri sopivan ympäripyöreä mutta kuitenkin tarpeeksi täydentävä.

Eli jos sattuu esikoulussa tulemaan vastaan tyttö joka esittelee lehdestä vastaoppimaansa natsitervehdystä, niin tiedätte mitä/ketä syyttää... :D

-S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti