torstai 31. tammikuuta 2013

Torstaitunnelmia

No niin, teenpäs sitten kaksi postausta saman päivän aikana, huraa! Mahdotonta meininkiä! Aamulla piti saada laittaa tuo aikaisempi postaus ostamastani lastenristikosta (täällä), mutta nyt tuli mieleen ottaa hieman kuvia parista värkkäämästäni pikkujutusta, taas vaihteeksi. Tämä päivä on mennyt istuessa sohvalla ja suunnitellessa kaikenlaista pientä kivaa askartelua, enimmäkseen päänsisäisesti mutta jotain on tullut ihan oikeasti tehtyäkin. Tässä yksi näyte:

Olen useissa blogeissa (ja vähän joka paikassa) nähnyt tällaisia rusettikoruja, ja tulipa mieleeni kokeilla itsekin tehdä moinen. Ompelin rusetin osittain käsipelillä ja osittain koneella. Olen valitettavan huono pitämään koruja, mutta mielelläni niitä kuitenkin teen. Harvemmin sitä vain nykyään tulee laittauduttua niin että tulisi käytettyä korujakin, muitakin kuin kihlasormusta... Mutta ehkä sitä jonain päivänä viitsisi vähän hienostella, vaikka ihan muuten vain ilman mitään tarvettakaan :)

Tein jonkin aikaa sitten myöskin tällaisen kivan korusetin. Ohje löytyi osoitteesta
http://www.ullaneule.net/0207/ohjeet_ookorusetti.html ja tähän törmättyäni ajattelin, että tätä on pakko kokeilla! Tekeminen oli yllättävän nopeaa ja helppoa, renkaisiin virkattiin vain kiinteitä silmukoita. Lopputulos on minusta tosi sievä, vaikka lankana onkin tuollaista jotain tavallista lankaa - ohuemmasta ja kiiltävästä langasta tulisi varmasti hienompi. Tuota rannerengasta olen itseasiassa aika paljonkin käyttänyt, mutta kaulakoru on jäänyt toistaiseksi roikkumaan seinustalle.

Tuota aiempaa rusettikorua ommellessani räpsäisin kuvan myös yyberhienosta neulatyynystäni... Taas niitä hetkiä kun kaikkea pitää kuvata. Olen tehnyt tämän joskus vuosia sitten, ja siihen oli tarkoitus tehdä sankakin että sen saisi ranteeseen, mutta se sitten jäi... Mutta hyvin tämä on kyllä palvellut ihan tällaisenaankin!

...Ja nuo nuppineulat ovat minusta niiiin ihanan väriset! Tuollaisia oikeita helmiäis-pastelli-nonparelli-namusia... :D Ihanat värit. Jostain kirpputorilta löytyneet joskus.

Kirpparista puheen ollen! Juuri ukon kanssa sovimmekin, että huomenna lähdetään kirpputoreille kiertelemään. Toivottavasti löytyisi jotain kivaa, yleensä sitä kun tulee ostelleeksi vain lähinnä tytölle jotain lehtiä tai leluja. Harvemmin itselleni mitään löydän... Mutta huomenna voisi ihan asiasta tehden olla itsekäs ja katsella vain itselleen! ;) Saahan sitä joskus olla vähän itsekäskin?

Yksi ihanimmista viimeaikaisista kirpparilöydöistäni on tämä ylisöpö kynä. Tykkään yleensäkin ostella kyniä ja muita ns. "toimistoturhakkeita", mutta tämä on ihan ylitse muiden! :P Ja tämä nimenomaan on minun omassa käytössäni, ei tytön. Pitäähän sitä vanhemmankin tytön välillä saada sievistellä... :D

Tämä tyttö laittaa iltakahvit tulille, valtaa vielä hetkeksi sohvan itselleen ja jatkaa väriterapiaa virkkaamisen muodossa. Mukavaa torstai-iltaa tasapuolisesti kaikille! :)

-S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti