lauantai 2. helmikuuta 2013

Ei itketä lauantaina!

Sainpas eilen illalla joskus yhdentoista aikaan inspiraation yrittää leipoa elämäni ensimmäisen tiikerikakun. Olin aikaisemminkin jo asiaa miettinyt, koska ostin eräällä kirpputorireissulla ikivanhan alumiinisen rengasvuoan, ja nyt kun se kaapista sattui tulemaan vastaan niin päätin ottaa ja kokeilla. Hintaa tuolla vuoalla oli huima euro, ei siis iso hinta 72 vuotta vanhasta kakkuvuoasta, vaikkei mikään uudenuutukainen tietysti olekaan:

No, tiikerikakku onnistui sinänsä ihan hyvin, mutta se olisi saanut olla uunissa ehkä vielä pikkuisen kauemmin. Hieman sellaiseksi pehmeäksi jäi keskusta, mutta hyvää se kyllä oli :) Tunnetustihan olen niin malttamaton, että otin sen pois turhan aikaisin kun pelkäsin että se palaa... Yllättävän hyvä lopputulos, kun ajattelee että se oli ensimmäinen yrittämäni tiikerikakku ikinä. Tässä kakku aivan uunituoreena:

No, sitten tähän päivään. Heräsin kello 12, levollisten yöunien jälkeen :) Pomppasin ylös, kävin raikkaassa suihkussa ja päätin kasata itselleni aamupalaa... Aamuni alkoi siis tällaisella kokoonpanolla:

...Tuoretta kahvia maidolla, pari voileipää (kuvassa vain yksi, koska ensimmäinen ehti mennä jo parempiin suihin ;P), sekä jälkkäriksi eilistä tiikerikakkua parin jaffakeksin kera. Jos ei tuolla lähde päivä käyntiin, niin ei sitten millään! Ja tuo tiikerikakku maistui muuten paljon paremmalta oltuaan yön jääkaapissa. Vielä yksi hehkutuskuva tästä kakusta...

Koska jo heti aamulla aloitin tukevan tankkaamisen, jatkoin samaa linjaa koko päivän. :D Rakas Ukkoni teki meille ruoan tänään, ja luvassa oli possupihviä, ranskalaisia ja paistettua sipulia - rasvan kanssa ei todellakaan säästelty. Saahan sitä viikonloppuna syödä vähän tuhdimmin, vai mitä?? :P

Tuo ruoka oli aivan älyttömän hyvää - rasvaista, pippurista, suolaista. Juuri niin kuin ruoan täytyy välillä ollakin :D Myönnän, tänään olen läski-paska ja ylpeä siitä... :D Kyllähän tuo kaipasi jotain vihreää ja kevyempääkin kaveriksi tasapainottamaan, mutta valitettavasti meillä ei ollut kaapissa mitään salaattiaineksia. Mutta nälkä lähti varsin hyvin ilmankin. :P

Vielä tähän lopuksi kuva korviksista, jotka tein. Kukkasen tein ihan vain tavallisesta mustasta langasta virkkaamalla ja laitoin sen vanhan korvisriipuksen tilalle. En käyttänyt koruun mitään tärkkiä, vaan sivelin sen askartelulakalla, jota käytetään esim. cernit -massatöihin. Se antoi hyvin tukea ja myös mukavan kiillon!

Kaiken kaikkiaan tämä lauantai on ollut ihanan leppoisa, hyvän makuinen ja pirteän värinen :) Nämä kiireettömät viikonloput ovat kyllä mukavia. Huomenna voisi käydä vaikka kävelyllä, tehdä hieman käsitöitä... Mistä sitä tietää mitä sitä huomenna keksii tehdä. Sepäs nähdään!

-S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti