perjantai 15. helmikuuta 2013

Silmät ovat sielun peili?

Olen aina elänyt siinä uskossa, että silmäni ovat siniset. Sitä ne ovat olleetkin, ainakin lapsuudessani. Nyt kuitenkin innostuttuani huvikseni meikkaamaan monen kuukauden jälkeen (wuhuu!), räpsin sitten lärvistäni muutaman kuvan... Ja katsottuani kuvia tietokoneelta, kiinnitin huomioni värikalvon väritykseen (ja klömppisiin ripsiin).Tässä moinen kuva:



Ööö... Ei tuo minusta kyllä näytä ihan siniseltä. Siinä on seassa ruskeaa! Ovatko nuo nyt sitten siniruskeat? Sini-harmaa-viher-kelta-ruskeat? Ja missä vaiheessa tuo väri on muuttunut puhtaan sinisestä tällaiseksi? En voi ymmärtää! Googlettamani mukaan ihmisen silmän väri voi ilmeisesti muuttua elämän varrella... Ilmeisesti silmänvärin määräävä melaniinipitoisuus voi vaihdella tjsp.

Olisi kuitenkin ihan kiva tietää, miksi tällainen muutos on tapahtunut. Eihän tämä minua sinänsä haittaa, mutta tuli vain yllätyksenä koska olen tosiaan aina olettanut olevani sinisilmäinen. Ehkä nuo ruskeat läntit eivät ole sitten niin hyvin havaittavissa tavallisin silmin katsottuna, mutta kamera sai ne paremmin esiin... Oli miten oli, pieni osa minäkäsityksestäni meni uusiksi :D

Asiasta toiseen, tulin maininneeksi että en ollut meikannut moneen kuukauteen. Moista ei tule nykyään hirveämmin harrastettua, useammastakin syystä. Akneni ei nimittäin hirveästi tykkää meikkikerroksista, ja vaikka kuinka tunnollisesti kasvoni pesisin niin seuraavana päivänä ajosten koko ja määrä on lähes tähtitieteellinen! Ja koska en muutenkaan käy ikinä missään, niin ei tee mieli laittautuakaan. Masennuksen vuoksi en ole käynyt esim. baarissa varmaan neljään vuoteen, enkä muutenkaan ole asuntoni ulkopuolella käynyt muutoin kuin kaupassa ja satunnaisilla kävelylenkeillä tuossa pihamaastossa. Eipä tuollaisen takia viitsi meikkaamaan alkaa.

Nyt kuitenkin tuli vain sellainen fiilis, että teki mieli laittautua. :) Oli yllättävän hankalaa muuten, näin pitkän ajan jälkeen! Niin kuin olisi ekaa kertaa kajaalia laittanut. Pitänee yrittää useammin ottaa itseään niskasta kiinni ja laittautua, vaikkei siltä aina tuntuisikaan... Onhan se kuitenkin piristävää kun tuntee itsensä edes hetkeksi ihmisen näköiseksi. :D

Mukavaa perjantaita ja viikonloppua Teille kaikille! :)



-S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti