torstai 21. helmikuuta 2013

Kuulokkeiden tuunausta

Jo kuukausia minun on tehnyt mieli kokeilla bongaamani kuvaa nappikuulokkeiden tuunailemisesta hama-helmien avulla. Taisin moiseen törmätä, kun selailin enkun kielisiltä sivuilta ohjeita hama-helmirannekkeisiin (jota en ole muuten vieläkään tehnyt, vaikka oli tarkoitus). En vain saanut projektia aluilleen, koska kuulokkeeni olivat hukassa! Ajattelin, että jätin ne eräälle etelä-Suomen reissulle jonka teimme kesällä.

Mutta nyt ne löytyivätkin! Jee, siivoaminen tosiaankin kannattaa! :D Enhän minä nyt sitten millään voinut vastustaa kiusausta, vaan kaivoin helmet kaapista ja aloin hommiin.

Aloitin halkomalla helmiä mattoveitsellä, kuten allaoleva kuvakin sen todistaa. :) Pidin vain kynnellä helmeä paikoillaan ja tein viillon. Tämä oli ehkä koko homman ärsyttävin/aikaavievin osa... Ainakin noihin minun kuulokkeisiin näitä upposi satoja!


Päätin nyt tällä kertaa käyttää vain violettia ja mustaa, vaikka kivempi olisi ehkä tullut kun olisi käyttänyt enemmän värejä. Musta ja violetti ovat kuitenkin lemppareitani, joten tämä yhdistelmä sopii meikäläiselle aina. :) Ja jos kyllästyminen uhkaa, kuulokkeiden ilmettähän voi aina muuttaa napsuttamalla uusia helmiä tilalle!


Siinäpäs niitä on halkaistuna jonottamassa vuoroaan. Laitoin ne heti valmiiksi järjestykseen, joten pujottelussa ei tarvinut kiinnittää mitään huomiota väreihin. Kynää käytin apuna pujottelussa! Jollain sivulla neuvottiin käyttämään pinsettejä, mutta kynä ajaa minusta asiansa paremmin. Otin tuosta itse pujottelemisprosessistakin pari kuvaa:


Nappasin siis ensin yhden helmen kynän nokkaan. Tämä oli huomattavasti kätevämpi tapa kuin pyöritellä helmeä näillä nakkisormilla, saatika pinseteillä! :P Helmi pysyi kynässä hyvin, ja sillä oli helppoa raottaa helmeä sen verran että sinne sai johdon sisään. Niin kuin näin:


Etusormella vain painoi helmeä johtoa vasten, ja se lumpsahti näppärästi paikoilleen. :) Enemmän "vaivaa" täytyi tietty nähdä ihan kuulokejohtojen alussa, jossa näitä johtoja oli kaksi vierekkäin... Mutta kätevästi se kävi silti!


Ja tällaiset niistä sitten tuli! Johtojen "kankeuteenhan" voi itse vaikuttaa sillä, kuinka tiiviisti hamoja johtojen päälle laittaa. Itse laitoin aika tiiviisti, mutta kyllä nämä silti sai pieneen nippuun :) Tällä konstilla ei luulisi enää tulevan niitä rasittavia solmuja johtoihin! Eikä mene kuulokkeet sekaisin, jos tekee koko porukalle eriväriset :)

Minusta näistä tuli todella kivat! Suosittelen kokeilemaan, mikäli kaappien kätköistä löytyy kuulokkeiden lisäksi mattoveitsi ja iso kasa hamoja!

-S.

4 kommenttia:

  1. Ui miten kivan näköset kuulokkeet tuli :) Kuinka nuo sitten käyttäytyy että onko johto jäykempi tai jotain?




    http://miracles-of-the-world.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan ne jonkin verran jäykemmät, ainakin nuo meikäläisen kun laitoin niitä hamoja "niin paljon kuin mahtui", mutta toki jos jättäisi enemmän helmille liikkumatilaa niin ne olisivat paljon notkeammat. :) ja eihän noista tarttisi välttämättä edes peittää helmillä kaikkia kohtia, esim. tuon alkupätkän vain kuten oli tehty tuossa enkunkielisen sivun kuvassa. Ja hei, tää oli eka kommentti jonka olen blogiini saanut! :D Kiitos ^_^

      Poista
  2. Onhan ne jonkin verran jäykemmät, ainakin nuo meikäläisen kun laitoin niitä hamoja "niin paljon kuin mahtui", mutta toki jos jättäisi enemmän helmille liikkumatilaa niin ne olisivat paljon notkeammat. :) ja eihän noista tarttisi välttämättä edes peittää helmillä kaikkia kohtia, esim. tuon alkupätkän vain kuten oli tehty tuossa enkunkielisen sivun kuvassa.

    Ja hei, tää oli eka kommentti jonka olen blogiini saanut! :D Kiitos ^_^

    VastaaPoista
  3. Ja minä pölvästihän huomasin vasta tänään, että tuossa kommentin alla on oikein kohta "Vastaa", ettei omaa vastausta olisi tarvinnut kirjoittaa kommentiksi niin kuin olin laittanut... :D oppia ikä kaikki!

    VastaaPoista