keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Pannulaput

Ukkoni kävi viikonloppuna kaverillaan kylässä. Heillä oli jostain tullut puheeksi (ei hajuakaan miten...) että tällä kaverilla ei ollut talossaan yhtäkään pannulappua. :D En tiedä, miten hän on tullut toimeen nämä vuodet, koska pannulaputhan ovat ihan must! Kysyin ukolta, että käsinkö hän on lasagnet uunista ottanut, johon tämä vain vastasi: "no ei olis ylläri"... :D Totta, tästä henkilöstä kun on puhe niin vastaavat tempaukset eivät olisi mikään yllätys.

No, pitihän minun sitten tietysti auttaa miestä mäessä. Kun kerran apua pyydetään, kerrankin! Tietysti käy sitten myös niin, että suorituspaineet lähtevät jyrkkään nousuun kun pitäisi tehdä jotain jollekin muulle kuin itselle...

Mitään väritoivomusta ei kaverilla kuulemma ollut: "ei sillä värillä oo väliä kun ne menee kuitenkin mustaksi!" :D Ajattelin ensin, josko virkkaisin oikein riemunkirjavat lappuset, mutta hylkäsin sitten idean... Turhaan hukkaisin noita herkullisen värisiä lankoja tällaiseen ;) Hetken sitten netissä surffailtuani törmäsin tällaiseen ideaan: pannulaput farkuista! Ja minullahan on useat farkut kaapissa odottamassa repimistä, joten tuumasta toimeen siis :)


Kaivoin esiin vanhat, harmaat farkut (lienevätkö joskus olleet mustatkin?), vanhan froteepyyhkeen, nuppineulat, sakset ja parsinneulan lankoineen. Suurimman ompelu-urakan teki tietysti ompelukoneeni, mutta pitihän se yksi reuna ommella käsin piilopistoilla lopuksi.

Nämä pannulaput tuli tehtyä sellaisella "no on se nyt suunnilleen" -meiningillä, ja tuloshan on se että molemmat ovat aivan erikokoisia ja jokseenkin vinoja. :( Yleensä en kehtaisi missään nimessä antaa tällaisia tekeleitä eteenpäin, mutta saajan tuntien häntä ei kiinnosta pätkääkään, miltä ne näyttävät. Pääasia on että ajavat asiansa! Ja ainahan sitä voi vedota siihen, että halusin vain tehdä niistä persoonalliset, kuten käyttäjänsäkin? :P


Pitää varmaan itse huomenna kokata jotain ja testata näitä, miten hyvin sitten pitävät lämpöä poissa. Sisällä on tosiaan froteeta, vaikka varmaanhan näihin olisi jotain kaupasta saatavaa "eristävää" materiaaliakin... Mutta tuo farkku on jo aika paksua itsessäänkin, joten pienessä päässäni laskeskelin että kaksi siivua farkkua + frotee = suht. paksu ja kädet suojaava pannulappu! Mutta pitääkö se paikkansa? Tämän algoritmin pätevyys pitää itse kokeilla vielä käytännössä. :D

Oli kiva käyttää hyödyksi noita farkkujen omia ompeleita ja yksityiskohtia! Taskuun voi laittaa kätensä jotta saa paremman pidon, ja toki noita voi käyttää "vanhaankin tapaan". Tein vielä ripustuslenkin farkkujen omista vyörakseista, joten niitäkään ei tarvinnut itse alkaa värkkäämään - ei muuta kuin ompeli sen vain farkkukankaiden väliin.


Täytyy oikeasti harjoitella näiden tekoa ja tehdä toisetkin, koska ideana tämä on tosi hieno keksintö! :) Vielä kun saisi tehtyä vähän paremman näköiset... Pitää siis antaa vanhoille farkuille kyytiä ja laittaa pannulapputehdas pystyyn :) Suuntaa-antavat ohjeet löytyvät esim. täältä. En noudattanut ohjeita aivan tasan tarkkaan, mutta siitä näkee perusidean.

Miksei sitä ole itse tullut tällaista ajatelleeksi? Hienoa että jotkut keksivät tällaisia hienoja kierrätysideoita!

-S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti